esmaspäev, 20. november 2017

Kokkuvõte kursusest

Sellel koolitusel õppisin kasutama mõningaid uusi töövahendeid ja tuletasin meelde neid, millega viimasel ajal polnud eriti kokku puutunud. Õppisin iseseisvalt ära ka screen-o-maticus video tegemise. Kõige enam meeldisid gruppidesse jaotamise, ühisjoonistamise ja linkide lühendamise lingid. Huvitavaid ideid sain õpilastele reflekteerimise õpetamiseks. Põnevad olid ka kolleegide läbiviidud tundide tutvustused. Sain sealt ideid, mida sooviksin ka ise hiljem kasutada. Kindlasti jääb kasutusse ka flippity. Klassiga tahaksin ära proovida ühisjoonistamise.
Arvan, et minu digipädevused on koolituse käigus täienenud.

Milliste õppeülesannetega arendada ja toetada õppijate reflektsiooni

http://www.tricider.com/admin/3Hur8WsZIqN/E9lN6SOgKol

Linkide lühendajad

Lingi lühendajad:

pühapäev, 5. november 2017

Analüüs

Esialgu tundus, et eesmärgi saavutasin täielikult. Lastele tund meeldis, nad võtsid rõõmuga kõigest osa. Järgmisel päeval, kui kordama hakkasime, oli pilt kurvem. Tegelikkuses ei olnud õpilased omandanud  teadmisi sedavõrd, kui mina eeldasin ja tunnist paistis. Põhjus võib olla selles, et kogu tundi võetigi lihtsalt kui üht mängu ja ei vaevutud piisavalt süvenema.
Ettevalmistus tunniks oli väga põhjalik ja väga ajamahukas. Võibolla ei oleks pidanud nii palju pingutama. Tunniks õppisin ise selgeks screen-o-maticu programmi kasutamise ja tegin õppefilmi, kordasin üle learningappsis harjutuse koostamise, tegin flippyti ja padletiga esmakordselt tunni tagasiside küsitluse ja gruppide määramise.
Tore oli proovida, aga mulle tundub, et tavaline tund töötab minu klassi puhul paremini.
Kui teeksin sama tuni uuesti, annaksin rohkem aega gruppides õpetamisele.

neljapäev, 2. november 2017

Tegelikud tegevused tunnis

Teema: Kirjalik korrutamine ühekohalise arvuga.

Tegevused tunnis:

1. Kordasime korrutustabelit bingo mänguga. Õpilased said bingopiletid, millel olid korrutustehete vastused. Kuna projektor arvutiklassis tööle ei hakanud, siis lugesin tehted ise ette, õpilased otsisid bingoväljadelt vastuseid. Mängisime, kuni selgus esimene võitja. Bingot oleks võinud mängida kauem (näiteks ka diagonaalid ja täismäng lõpuni), see neile väga meeldis.
Peale bingot vahetasime klassi, et saaks ülejäänud tegevused lõpuni viia.

2. Gruppide moodustamine flippyti programmi abil. Moodustasime 3-liikmelised grupid.

https://www.flippity.net/rnp.asp?k=1QLOhZetcV4Ax6PISyrqjfFkJqxQFNMV9llB6S2yQcMU 

3. Vaatasime videot kirjaliku korrutamise kohta.

https://www.youtube.com/watch?v=PTpMyVJAquU&feature=youtu.be

4. Jagasin igale grupile paberi. Õpilaste ülesanne oli oma grupis selgitada, kuidas kirjalikult korrutatakse. Grupitöö tulemusena pidid kõik saama kirjaliku korrutamise selgeks.
Edasised tegevused toimusid taas arvutiklassis.

5. Järgnes individuaalne kirjalikku korrutamist sisaldav mäng Learningapps keskkonnas.
    Mäng asub SIIN

6. Kes jõudis mänguga lõpule täitis ära tagasiside padletis.
   Tagasisidet näeb SIIT

Loodan, et õpilased õppisid sellest tunnist teistega arvestamist, kaasõpilaste abistamist, täiendasid arvutikasutamise oskust (padlet oli neile täiesti uus) ja said selgeks kirjaliku korrutamise.